Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Çözümlerimiz

Çözümlerimiz

Rack - Tower ve Blade Sunucular

En kritik iş yüklerinden en basit sistemlere kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm sunucu sistemlerinde, stabil ve ekonomik çözümler sunuyoruz.

 

Veri Depolama Sistemleri

Kurumsal yapılarda veri boyutları her geçen gün artarak büyümektedir. Büyük verilerin işlenebilir ve yedeklenebilir olması ise tüm işletmeler için hayati önem taşımaktadır. SAN, DAS, NAS ve diğer benzeri veri depolama üniteleri ile, çözüm ortağı olduğumuz firmalarımızın veri bütünlüğünü sağlayıyor, yedekleme yapıları ile olası tehdit ve felaketlere karşı önlemler alıyoruz. Tüm bu güvenlik önlem ve uygulamalarının yanı sıra üstün performanslı cihazlar ile, sahadaki verimliliği maksimum düzeye taşıyoruz.

 

Kurumsal Ağ Teknolojileri

Günümüze dek hızla yaygınlaşan ve öğrenilen bir tabir olan Ağ Teknolojileri artık iş hayatımızın adeta en temel taşlarından birisi haline gelmiştir. Özellikle son dönemde yaşanan pandemide bazı kurumların personelleri ile uzaktan çalışma çerçevesinde ağ yapılarının önemi bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Gerek dışraıya kapalı intranet sistemlerde gerek normal ağ yapılarının tümünde ağ güvenliği ve performansı üretimden satış sonrası hizmetlere kadar tüm alanlarda kritik kaynaklar arasında yer almaktadır. Ağ ürünleri ile haberleşme sağlayan bilişim cihazlarınız için yüksek performans ve güvenli bir yapı için buradayız.

 

Felaket Senaryoları ve Yedekleme Çözümleri

Sektörde failover olarak adlandırılan ve basit anlatımı ile felaket senaryosu yada olağan üstü durum olarak tabir edebileceğimiz, bilgi-işlem alt yapınızın herhangi bir sebep ile iş göremez hale gelmesi durumunda, işletmenizin ticari yaşantısına devam edebilmek adına alınabilecek önlemleri sizler için uyguluyoruz. Farklı lokasyonlarda çalışabilen cluster(küme) sunucular, farklı lokasyonlara alınabilen data yedekleri gibi bir takım önlemler ile, firmanızın doğal afet ve/veya art niyetli uygulamalar ile zarar görmesi beklenen senaryolardan kurtarıyoruz.

 

Cloud ve Data Center Çözümleri

Günlük hayatımızda kullanmakta olduğumuz internet hızlarının artmasıyla birlikte, ihtiyaç duyulan bilgisayar envanterleri artık satın alma süreçleri dışında kiralama modelleri ile kullanıma imkan sunuyor. İhtiyaç duyulan sunucu ekipmanlarını fiziksel olarak barındırma imkanı olmayan ve/veya güvenlik amaçlı yedekli olarak çalışmak isteyen firmalara özgü geliştirdiğimiz güvenlik uygulamaları ile veri merkezlerinde barındırılan sunucular ile işletmenizi bir araya getiriyor, yüksek maliyetlerden sıyrılarak ekonomik bir şekilde yüksek performanslara erişmenizi sağlıyoruz.

 

IT Konsolidasyon & Sanallaştırma

Bilgi işlem departmanlarındaki hızlı büyüme, artan iş yükü , öngörülemez ihtiyaçlar BT yöneticilerinin sanallaştırma teknolojilerini düşünmelerine neden olmaktadır. Sanallaştırma, fiziksel ortamda bulunan sistemleri mantıksal bir yapı içerisine taşımaktır. Sanallaştırma; günümüzün X86 bilgisayarlarının çok sayıda işletim sistemi ve uygulamalarla çalışmasını mümkün kılarak, altyapınızı daha basit ve daha etkili hale getirmektedir.

Uygulamalar daha hızlı, performanslı ve kullanılabilirlikleri artıyor. Operasyonlar otomatik hale geliyor; bu durum da BT alanında uygulamanın daha kolay, sahip olmanın ve yönetmenin daha az maliyetli olmasıyla sonuçlanıyor. Sistem odalarında bulunan sunucuların, yer, güç tüketimi, bakım, yönetim ve sistem soğutma maliyetlerinin minimize edilmesi açısından sanallaştırma teknolojileri ideal bir çözüm haline geliyor.

Kurnet uzmanları, konsolidasyon ve sanallaştırma kapasite planlama araçlarını kullanarak, yeni nesil data center ortamlarına geçişleri kolaylaştırmak ve değişen iş ihtiyaçlarını otomize ederek kaynakların verimini artırarak maliyetleri azaltmaktadır.

 

Bilgi Güvenliği

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye ulaşmak ve bu bilgiyi saniyeler içerisinde yaymak artık çok kolay. Bu durumun avantajları olduğu kadar dezavantajları da oldukça fazladır. Şirketlerin ve kullanıcıların düşünmesi gereken en önemli husus, gizli kalması gereken bilgilerin istenmeyen kişilerce ele geçirilmesidir. Bu noktada çoğu şirket sert kısıtlama politikaları uygulamaktadır. Ancak bize göre Bilgi Güvenliği, sistem kullanıcılarının network ağları dışına atılması değil, doğru güvenlik politikaları ile tanımlanmış kullanıcıların bilgiye erişiminin sağlanması olarak tanımlanmaktadır.

İş dünyasındaki süreçlerin bilgisayar ağlarına taşınmasıyla birlikte sistemler ve sistemlerin üzerinde dolaşan bilgilerin güvenliğini de kritik hale gelmiştir. İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber yaşanan ciddi boyuttaki bilgi güvenliği ihlalleri, kurumların bu konuda yatırım yapmasını ve strateji geliştirmesini zorunlu hale getirmiştir.

Bilgi güvenliği bir süreçtir. Kurumlarda önceden planlanması ve yönetilmesi gereken bir sistemler bütünüdür. Bilgi üreten ve bunu stratejik avantaja dönüştürme hedefinde olan her kurumun bir bilgi güvenliği politikası olmalıdır.